Flytta in

Kontraktsskrivning

Sedan du erbjudits och tackat ja till en lägenhet är det dags att skriva kontrakt. Vår hyresadministratör tar kontakt med dig för att komma överens om en tid och plats för detta. Sker detta i samband med inflytt kan även nycklarna till lägenheten kvitteras ut vid samma tillfälle. 

Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket : deras hemsida.  Detta för att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en dela av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr. 

Hushållsel

I Dorotea ägs el-nätet av E.ON, de får information från oss vid nytecknande av hyresavtal. Naturligtvis kan du sedan själv ändra vilken el-leverantör du vill teckna avtal med gällande förbrukningen. 

Hemförsäkring

Det är viktigt att du har en bra hemförsäkring, tänk på att skaffa en eller flytta med din gamla när du flyttar till ditt nya boende hos oss. Doroteahus försäkringar täcker inte din egendom, utan endast skador på själva fastigheten. För att få ersättning för skador på dina ägodelar i lägenhet, förråd och andra gemensamma utrymmen är det viktigt att du som hyresgäst har tecknat en hemförsäkring. En hemförsäkring ger skydd vid exempelvis vattenskada, inbrott, stöld och brand, men även rättskydd. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller för just din hemförsäkring!

Lägenhetens skick

Vi har alltid gjort en avflyttningsbesiktning innan vi hyr ut lägenheten på nytt. Då har vi noterat eventuella skador och anmärkningar, men det kan ändå finnas brister som upptäcks först i efterhand. Har du synpunkter på besiktningsprotokollet är det viktigt att du tar upp det med oss direkt, så att problemet kan lösas.